Az erős Citroen menthette meg Meeke-éket

A pilóta köszönetet mondott a csapatnak.

Óriási bukást úszott meg a hétvégi Portugál Ralin Kris Meeke és navigátora, Paul Nagle, miután egy ötödikes balkanyarban leestek az útról és a fák közé csapódtak – a több kisebb ütés mellett volt egy óriási, amit az autó A oszlopa kapott. Ennek hatására annyira összetört a C3, hogy gyakorlatilag a B oszlopnál kezdődött, a versenyzőknek szerencsére mégsem esett bajuk – Nagle sértetlenül szállt ki, Meeke-et pedig ugyan kórházba szállították hátfájással, de egy nap után már haza is engedték.

“Ez volt a legnagyobb baleset, amit valaha láttam és még azok is nagyon nagynak nevezték a csapatnál, akik régóta itt vannak” – nyilatkozta az Autosportnak Pierre Budar, a Citroen csapatfőnöke. “Láttuk a tv-ben, ahogy Kris és Paul kiszállnak, aztán láttuk az autót és azt gondoltuk, hogy ‘wow’. Nem gondolná az ember, hogy akik ebben ültek, sértetlenek, pedig azok, nem tört el semmijük. Az autó megmentette Krist és Pault” – tette hozzá.

Budar szerint egyébként a tervezési filozófiájuk beigazolódott ebben az esetben, ezért úszta meg ilyen könnyen a dolgot a két versenyző. “Köszönetet szeretnék mondani a Citroennek, hogy ilyen erős autót építettek és az orvosoknak is, hogy ilyen jól elláttak” – mondta erről Meeke.

 

Related posts